It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

Slår näven i bordet!

Kategori: Olika dagar

Nu är jag så satans trött på alla dessa Sverigedemokrat "fans". Jag är samtidigt sjukt glad att denna hysteriska debatt kommit upp på tapeten, dock anser jag att de övriga partierna i riksdagen borde tagit tag i invandring-politiken, innan det hann gå så långt att vi Svenska folket, röstade in ett främlingsfientligt parti i riksdagen.
För det första vill jag tipsa er SD-fans om en mycket läsvärd sida: http://www.teodor.nu/valblogg201014.html
Och trillar inte femtioöringen ner i spargrisen efter att ha läst igenom detta önskar jag till den högre makten att SD visar sitt rätta fejs innan tiden gått ut och det är dax att rösta igen.
/F.

Gårdstomte

Kategori: Olika dagar

Lägenheten osar lite smått från glas-soporna som parkerat i hallen, utan min tillåtelse. Det är en förbannelse omkring dessa plast-/glas-/metall-sopor. Jag tänkte ställa fram en tallrik med gröt i morse, sen kom jag underfund med att detta är en lägenhet och gårds-tomtar bor nog inte vid lägenheter och för det andra så vill de ha gröt vid jul, inte nu. Jag antar att jag kommit fram till en slutsats, det jag vill få gjort måste göras av mig själv, för gårds-tomtar bor inte i lägenheter (baskarns om jag vetat detta lite tidigare hade jag åtminstone köpt mig en liten liten stuga, på en gård).
/F.

Framtiden i handen, likt en fågel.

Kategori: Olika dagar

Alla dagar börjar, när ögonlocken inte längre sluter ögonen.


Jag är en bokslukerska, ja ni vet en sådan där person som äter böcker, till frukost, lunch och middag. Vilket gör att när jag får tag i en riktigt saftig bok, med bra närig och nyttiga mineraler är det kört för mig. Allt annat åsidosätts. Vissa dagar tvingar jag mig själv att gå omvägar förbi den oemotståndliga byggnaden. Ni vet det där stället som har allt, alla magnifika ryggar, alla vackra ord ner präntade på vackra papper...snarlikt bolaget för en "alkis", är biblioteket för en sann bokslukerska.
Somliga dagar behöver det inte ens vara en bok, jag vill mata mig själv med. Det kan gott och väl räcka med en tidning. En helt ointressant blaska, med helt fel närig i. Dessa dagar vill jag endast få i mig några ord, några meningar för att överleva. Och säga vad ni vill, men jag kan aldrig känna så stark kärlek till en icke tryckt text. Den dagen jag tvingas läsa böcker på en skärm och eventuellt gå miste om "papercuts", genom att trycka på skärmen för att vända blad, den dagen skall jag gråta en flod större än Nilen!
Länge leve det trycka ordet.

Tack för maten och sällskapet.

Kategori: Olika dagar

I dag vill jag hylla min kära far AW för han fyller faktiskt år! Han anser att han blir yngre och yngre för varje år som går, jag försöker bita mig i läpparna och le, för han har rätt många håll hakar på mig för tillfället... Lägenheten blir inte renoverad utan kära fars hjälp...
Magoh pratade på P3 i dag, väldigt sött. Haha, han var med i en diskussion med en från KD (kristdemokraterna)...Det hela började bra med slutade någonstans med att Herr Magoh pratade om prostituerade, poängen var helt rätt, men han tog i lite väl hårt. 1-0 till Magoh, 7min i eten.
Hos det kära kollektivet åt vi allesammans en fin familjemiddag, till Idol. Mycket trevligt och mycket gott.
Hann även med att byta några snabba fraser med min kära PASTAPENNE över telefon, som planen ser ut nu blir det till att tillbringa vintern på en restaurang/i backen! Lagom till knopparna börjar slå ut från buskar och träd beger vi oss ut i världen. Ni som känner mig vet att det blir som det blir när det gäller Fröken Frida. Allt återstår att se.
Och den 12okt lägger jag mig på operationsbordet, tänker fixa näsan, bilringarna och brösten. Neejrå, men knät ska få sig en rejäl makeover.
Det var nog allt jag ville framföra den här gången, på återseende och ha det guld!
/F.

Angående valet 2010...

Kategori: Olika dagar

Ska jag köpa mandariner eller apelsinjuice? Mandariner är gott att äta på, men juice är gott att dricka, fast det finns vatten i kranen, men det är vatten. hmm.. och jag kan bara välja en...så.. mandariner eller juicen?! Jag är en person som lider av beslutsångest, vilket gör att valet 2010 känns otroligt överväldigande roligt, not. Jag ansåg att jag hade beslutat mig...Så kikade jag över alla partier och kom fram till att jag vill rösta på två partier och problemet hade inte varit särskilt svårt om det icke vore för att de ena partiet tillhör det röd-gröna och de andra alliansen...
Min kära vän tänker inte rösta och jag tyckte det lät helt idiotiskt, hans argument är: Sverige har otroligt dålig politik och jag vill inte stödja "mes-partierna". Jag tycker vi ska vara jävligt överlyckliga för att vi har möjlighet att göra ett val. Om man då anser att det är "mes-partier", rösta blankt i allafall. Men icke, tyckte han..

Jag kan göra klart för er att det inte är Mona Sahlin jag vill se som statsminister. Hon stirrar på mig från sin reklamaffisch när jag äter och hennes smutskastning samt bidragspolitik vill jag verkligen inte stödja.
Om du jobbar bör du få cash för det, om du är sjuk bör du få hjälp att komma på fötterna så du kan tillfriskna och komma ut på arbetsmarknaden om det är möjligt. Jag vill kämpa för miljön också, miljösatsningen kan skapa fler jobb, människor som förstör miljön ska få sota för det och människor som hjälper miljön ska uppmärksammas. Jag vill att det ska vara lagligt för privatpersoner att fildela, inte för företag. Jag vill att samhället inte ska ha ögonen på oss medborgare jämt och ständigt.
Apelsinjuice eller mandariner var det...

Mitt i prick.

Kategori: Olika dagar

Vissa låtar träffar en rätt in i hjärtat.




Andra låtar följer med en år efter år.

framtiden ler.

Kategori: Olika dagar

Nu börjar hösten, sommarmånaderna är slut och kylan biter in i benmärgen på mig. Jag tycker om hösten, det är dax att "pälsa" på mig. Snart kan jag bo i vantar och raggsockor, slippa frysa om händerna:) Hösten är vackrast och hösten är längtan, längtan till vintern, till snön. För ni som känner mig vet min kärlek till snö. När den första snön faller ler jag, hoppar upp och ner, skrattar och är allmänt lycklig. Visst det kan vara sjukt kallt på vintern, och även jag kan längta efter lite värme. Så tittar jag på all den vackra snön som täcker över allt grått, smutsigt och fult och ler. I snön kan man göra snöänglar, snögrottor när det är snö kan man springa upp för kullar och åka pulka. När det finns snö ute kan man åka till berg och spänna på sig en snöbräda. För mig ÄR snö kärlek och hösten är en vacker start på vad som komma skall:)
Hejdå sommaren, välkommen hösten.
/F.