It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

En fundering.

Kategori: Olika dagar

Jag har en granne, hon har en katt. Den är söt, lagom lång päls och vänligt lekfull. Jag har länge haft misstankar om att den katten (vi kallar den M) inte är som andra katter...Fröken ovanför, hennes kärlek till klack-skor har mina öron fått känna av ett flertal gånger... Eftersom att jag vet att hon bor ensam så antar jag att katten är själv där uppe, när hon vandrar ut från sin lägenhet. Vem vet vad lilla M kan få för sig då. Jag har nämligen fått höra små klack-skors steg och mina misstankar riktas direkt till lilla M... Jag vet inte om det är min skyldighet att berätta detta för min granne eller om det ska förbli min och kattens hemlighet. Kanske M skulle känna sig kränkt och tänk om M skulle rymma ut ur hennes lägenhet och försöka ta sig in i min för att skada min kära Torsten. M kan troligtvis hoppa rätt högt också. Hon är bergis smart och kan ta sig in i min lägenhet när jag ligger i djup dvala, vilket betyder att hon eventuellt kan attackera mig medan jag ligger helt försvarslös...
Jag tror jag låser dörren nu och klättrar upp i min säng, sluter ögonen och låter denna lilla hemlighet inte komma till min fröken grannes vetskap..
/F.

Hög smärtgräns eller...

Kategori: Olika dagar

inte..


Det är fotboll på tv:n och jag försöker vaxa mina ben... Efter några (läs ett tiotal) "luftryck" med varje remsa drar jag snabbt bort en päls med hår från mitt ben. Samtidigt som jag tänker att vad skönt det vore att vara kille, eller skita fullständigt i lite håriga ben. Men min hjärna tycker dock att jag känner mig rätt osexig/ofräsch med pälsben. Och raka benen varje dag är inte min grej, jag kör på med vaxet och gör grimaser likt en förvånad flodhäst som hänger upp och ner. ajtsch är ordet jag förbrukat för en längre framtid, hoppas jag.
Ha en bra kväll.
/F.

:)

Kategori: Olika dagar

Jag har fått ett vacker brev från mitt kära fadderbarn Eury. Det är handskrivet på ett grönt papper dock med lite otydlig engelska, han är trots allt bara en lite grabb på 7år(?).  Det är fullt av stjärnor på hela brevet och längst ned har han ritat dit ett brunt hus med en steckgubbe framför. Han skriver att hans älsklings färg är grön och att han tycker bäst om matematik i skolan. Han har en bästa kompis och de brukar leka roliga lekar utomhus. I framtiden vill han bli målare, för han tycker om det.
Okey då, jag har fått ett brev från någon som tydligen vet att Eury tycker om allt det där och nej det är inte handskrivet, det är datorskrivet på ett vitt papper med svart text. Men resten är sant, tror jag. Eller endast en kopia på brev de slänger ut till faddrar runt om i Sverige. Jag blir lycklig av brevet och hoppas pengarna jag vänligt ger i väg varje månad, kommer till en liten grabb vid namn Eury...
Många bäckar små, som man säger.
Godnatt kära folks. /F.

Solbränd och fylld med kärlek

Kategori: Olika dagar

Nu är sommaren här på riktigt för mig. En trivsam lördag avslutades i Sågarbo, i familjens helt fantastiska sommarstuga. Ni som besökt Sågarbo-stugan, ni vet vad jag talar om när jag säger; rofylld. Det finns inget ställe på denna jord som kommer kunna få mig att känna "sågarbo-känslan". När du blickar ut från den inglasade altanen ser du viken; vattnet, stenarna, vassen, stranden med det stora trädet och skogen, kastar du din blick ut mot det andra fönstret ser du havets mynning. Sågarbo är riktig kärlek.
Vaknade klockan åtta, sträckte på mig och beslutade mig för att ta en promenad med hunden. Plockade sommarens första bukett med ett leende i morgonsolen. Väl tillbaka slog jag mig ned på bryggan och nöjt av solens strålar som sakta värmde mitt ansikte. Dock nöjt jag lite för länge vilket resulterade i ett kräftfejs.
I morgon är det måndag och jag vill försöka hålla sågarbo-känslan vid liv tills den återupptas till midsommar.
Let your soul shine like the sunshine. /F.

No matter what.

Kategori: Olika dagar

Med en kantstött kopp fylld med välsmakande te och så ska det låta på tvn är min fredagskväll fulländad... Somliga dagar, krävs det inte mer för att fylla upp min kropp med glädje, kärlek och trivsel.
...och alla ni andra som tänkt er slira runt i alkoholdimman, ha en förbaskat wonderful evening;)
Ni vet det blir vad man gör det till i alla lägen, no matter what!
Piiiz /F.