It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

Nu är det natt.

Kategori: Olika dagar

Och regnet det bara öser ner. Baskarns vädersvängningar.

Under all snö finns det...

Kategori: Olika dagar

gräs och det äter kor, appropå kor så kommer jag oavkortat in på ordet kona. Vilket är halv lustigt sådär. Eftersom jag och Jojjah och PH hade en alldeles förträffligt rolig kväll/natt/efterfest för en tid sedan. Vi kom på det finurliga och leka en lek så vägen inte skulle bli så lång och ounderhållande. Leken gick ut på att man skulle ha en sådan där vägkona på huvudet och de andra två skulle leda konsnubben säga höger vänster och upp och ner, kant och inte kant, hoppa högt hoopa lågt o.s.v. Det var rätt underhållande ansåg vi i vårat tillstånd. Till min lycka (och som bildbevis) fann jag denna vackra bild.

Ijm väry match strånger dan jo.

Kategori: Olika dagar

Snön smällter sakna bort, bort, bort...

Today kära folks har mina armar fått smaka på mjölksyra, yesbox. I dag har jag tränat lite sådär. Och mer skall det blir. NU är det paus till måndag därefter börjar mer träning ingå i mitt liv:) Det är kul. Och djävlar jag pepparsprayar min kära vän om träning icke ingår i dennes schema. För jag är en lat jävel när jag lägger den växeln i. Jag bör för mitt eget bästa köra på minst trean. Lägre går det icke. Då hoppar jag fram och pausar av liksom. icke sa Nicke. I morgon hoppas jag att snön är kvar för då skall här byggas en igloo, så folk har någonstans att bo om de inte vill gå hem på natten.


Go'hatt kära ni. /F

Jag var ut i helgen också...

Kategori: Olika dagar

HEY, för jag är lycklig.

Kategori: Olika dagar

oooooooooooooooooooooOH, HEJ tomtegubbar slå i glasen, för jag är lycklig i dag tjooho:D 
 
Jag börjar allvarligt få kramp i mina smilegropar, öhh jag har inga. I mina smilband, heter det kanske... Jag ser ut genom det kala fönstret och ser den förtjusande snön, som ligger likt ett täcke över allt. Och jag skrattar och ler som en sportfåne efter en vunnen match. Jag Vet inte hur jag ska få ut alla glädjetroll inom mig. Jag vill göra snöänglar, snögubbar, leka runt i snön och bygga snögrottor. Hur ska jag egentligen hinna med allt det där, det är frågan..En fågel har nämligen viskat i mitt öra att snön skall försvinna innan fredag, någon vill mig alltså något ont. 
    Har liksom inte den djärvheten i mig att jag kan gå ut helt själv och hoppa runt som en galning i snön. Jag är nog för vuxen för att göra något sådant barnsligt på egenhand, eller? Fast när jag kastar ett öga ut mot härligheten. Ler jag och vet att häridjävlar kommer inget vuxet in. NU SKA UT OCH LEKAS, för tjohoppsan. Vem i himlariket bryr sig om en galen Frida:)

Ge mig en lyckospark och jag kan göra den vackraste snöängel du skådat åt dig med ska du se. Afiiderscen, som de skulle sagt i ett annat land. /F.

JAG SER DET SNÖAR!

Kategori: Olika dagar

Wohiho. Jag tycker väldigt mycket om det där vita fluffiga som faller ned från himlen. Det är något i mig som springer som en galning. Jag blir glad och skrattar tusen gånger och ännu mer så fort jag tänker på ordet snö. Och när jag slänger min blick utanför fönstret ler jag likt en fet bebis vid synen av mammas tutte. Jag är lycklig och jag dansar hellre med vargar än att såga av mig stortån. För hallå i snögubben. Jag bli galen av glädje och vill hoppa grodhopp i snön. Jag vill Ställa mig på en sådan där Snöbräda och åka ner från ett snöberg och skratta och gråta när kinderna och näsan blir vita av köld. Jag vill bli arg på min egen feghet och bli lycklig över mitt mod när jag klarar av det där jag inte trodde jag skulle klara av. Jag vill bygga snögrottor, grilla mashmallow åka plastsäck. Bygga snölyktor. Jag tror jag är förälskad i det där vita fluffiga, det där lite kalla vackra, det där du kallar snö och jag kallar vitkärlek.

För jag kan inte få upp min kokosnöt...

Kategori: Olika dagar

alla sätt jag provat äro fel. damdidam.
Ja, hallå i dag är det Lördag och i denna staden i detta livet ska man dricka sig vårdlöst berusad och skratta och göra bort sig offentligt. Så ja vi gör det med, jag och min andra häft, jag alltså...
....Nej det gör vi icke. Det är det jag vill motarbeta hos mig själv. Det är slut på alla halsanden av alkohol. Eftersom alkohol och ciggaretter går hand i hand ungefär som tonfisk och citron. Som havregrynsgröt och lingosylt, som tomten och tomteskägg, som julafton och kalleanka. Ja ni förstår, ungefär lika bra som jag förstår att det håller nog icke att dricka med öppen strupe och tro att cigaretterna inte kommer intas. Jag ville fajtas lite lätt med min ena hjärnhalva och se vad kvällen slutar. Jag ville inte längre lova nykterhet och jag vill inte lova fylla. Jag vill känna mig för, fast först lär jag duscha bort all jobbsvett. För uscha, jag känner mig som en konserv bönor. Fötterna är fulla av sockerdricka och ska få sig ett välförtjänt fotbad. "jippie, hurra, jao" 
Punkt. /F.    

Luften är fri.

Kategori: Olika dagar

De två gågna dagrna har jag och min kära vännina Gülfi (även kallad fröken G) Varit ute och vandrat, hon har nu två hundar inneboende hos sig. Den ena är hennes Sambo/hennes andra hälft, Malika. Den andra är Akito, hennes vänninas hund. En vacker varelse.
       Vi har njutit av luften och kylan. Själv känner jag att glädjen och lyckoruset har kommit till mig. Dagarna blir längre, hos mig. Det är njutning. Klockan halvsju i morse ville inte längre min kropp sova. Ögonen var dock fylla med sömngubbar och grus. Jag tog mod till mig kastade fötterna på det iskalla golvet och steg upp kvart i åtta. Wowow. Frida är tillbaka, den där jäkligt dryga människan som stiger upp i ottan, för att dagen har börjat.  Och jag är åter redo att bege mig ut i kylan. Ett.tu.tre.

     

Hallonbåt

Kategori: Olika dagar

Ännu en dag har passerat. NU är det dax för johnblund att svepa sin sömn över mig och ta mig tll drömmarnas värld, tack&gottnatt.

Om jag får ge dig ett råd?

Kategori: Olika dagar

I en röd stor lada, befann sig jag och några andra personer. Mitt minne är lite små suddigt, kändes som om personerna betydde mycket för mig. Det var hö inne i ladan och jag fick känslan av att jag befunnit mig här förut. Som en blixt slog det mig att detta hade varit en slags festlokal. Dit jag och familjen åkte/gick/cyklade med familjen Löf/Busk.
Och vips så var jag tillbaka på den tiden.
Jag och Sussie var nu här igen, som vuxna, i nutid. Vi såg hur våra familjer kom upp för backen och vi gick för att möta dem. Det kändes helt naturligt att träffa och se föräldrarna. Sussie hittade snabbt sig själv som liten och började prata. Jag undrade och frågade vart minijag var någonstans. Mitt hjärta bultade snabbt och det ända jag kunde tänka på var, vad skulle jag säga om jag får träffa mig själv igen. Hur kommer det kännas? Jag såg mig själv komma springade upp för backen. Minijag lekte jaga med min ena bror. Jag var liten dock hade jag ett vuxnare ansikte. Lite som en bratsdocka med huvudet. Inte resten, jag var ett barn i kroppen. Dock kände jag igen mig själv. Skyndade fram (med tokbultande hjärta) och sa att det var jag från framtiden. Jag berättade att jag ville ge mig själv ett råd så jag skulle veta bättre. Jag sa till minimig att inte skulle sluta spela fotboll, och jag skulle göra det jag tyckte var rolig, för min egen skull. Jag ville även att jag skulle vara snäll mot farmor. Lyssna på henne och hjälpa henne. Jag bad även mini jag att inte vara så förbaskat rädd för att stå upp för sig och att det krossade hjärta som jag skulle få skulle gå över och det var egentligen endast nonsens. Jag sa åt mig själv att inte äta så mycket godis. Det sista jag minns är att jag ville att mini jag skulle lova på pippilångstrump att skratta så mycket minijag kunde. Ha roligt och aldrig sluta vara spontan.
Sedan vaknade jag.

Jag överlever.

Kategori: Olika dagar

Vi tycker fortfarande icke om varandra. Och nu är varelsen ute ur min lägenhet. Kära mor var här med lillebror och hämtade besten. För det är vad hon (hunden alltså) är. Om hon är människans bästa vän, vill jag leva ensam hela livet. Tur att jag har Torsten min man och honom kommer jag föralltid vara trogen. Kärlek.
 
Efter en slitsam morgon behövde jag få utlopp för min kreativa sida och skapade dessa himelskt goda tonfiskbiffar. På riktigt goda. Jag vill därför dela med mig av  lyckan i min mage. Och jag vill ge detta recept ett namn. Nämligen:

TackvareCocosfiskhuvud biffar.
En burk tonfisk (i vatten)
1/2dl kidneybönor
3msk linfrön (ej krossade)
1 ägg
3/4dl dinkelmjöl
1/2dl (ris-)mjölk
2tsk citronsaft 
3tsk Lime/peppar alt.citronpeppar
en nypa salt

Mosa/krossa allt krydda och stek i olivolja till de fått fin färg.


NU är min man hungrig och han ska få mat. För honom tycker jag om. /F.

Vi kan nog bli vänner tillslut du och jag.

Kategori: Olika dagar

Det är någon som har byggt upp en mur, en betongmur. Med onda ögon iakttar hon mig. Sneglar lite snett och vill inte riktigt acceptera att jag är av högre rang än henne. Det har alltid varit på detta viset sedan första gången vi möttes. Alltid har hon iakktagit mig på avstånd, så fort tillfället har låtit de ske. Dock ändå på hennes villkor. Jag har nu i ett tappert försök tagit hem denna lilla varelse, för att skapa ett slags band mellan oss och förhoppningsvis ska vi bli vänner.  Vi kanske lär varandra att tycka bra om den andra och helt enkelt acceptera att varken jag eller hon är av samma slags art. Hon är en hund, jag är en människa. Jag tror att det är problemet i det hela. Om jag tänker efter så kanske vi till och med kan sova i samma säng om varelsen är snäll mot mig, ska jag i mitt totala kärleksfulla jag vara god jag med. Hon är trots allt en hund. Och hennes namn är Cocos.

nutid, dåtid, framtid.

Kategori: Olika dagar

I går morse (söndagsmorgon) ville jag ligga i en likkista. Och det hade ingen betydelse hur den såg ut inuti, kunde skippa foder och viktiga detaljer... Det ända viktiga var mörkret och isoleringen (ljuset förstörde mina ögon och jag ansåg att världen icke ville skåda mig i detta skick...). Dock hade jag ett löfte om att inställa mig på arbetet några timmar för att min kära kollega skulle kunna se sin enormt viktiga fotbollsmatch på tv:n. Det fanns alltså ingen likskista som jag skulle kunna gömma mig i och lovordet om att inställa sig på arbetet tyngde ner mig likt en betongklump i huvudet. Disco-basen slutade icke att dunka där inne i de fåtal hjärnceller som fanns kvar. I dag är det en annan dag en annan tid och i ett annat rum.
Jag tror att jag kan ha varit en indian och snubben där han kan ha varit en tjejcowboy.


John Bauer, det var den skola jag vandrade runt på i tre år. Och vad ska jag annas säga än att jag trivdes som fisken i havet. Det var med saknad jag och min kära Lexie åkte till skolan för att göra återbesök och se hur den hade förvandlats till en skola. När vi gick där var det mer en lokal med bord och stolar, några elever och sönderhoppade soffan. Vi var en bra klass vi i IT-media. Jag minns en lärare. Hon var rolig. Y (icke så bra på svenska..) våran Mattelärare för vi som ville gå i en lite långsammare grupp. :) 
Y- "Frida du måste acceptera satsen" 
(Flinder..) Fl- "Vaddå har du accepterat den?
Y- "Flera gånger"
Och skämtet blev ett faktum och våran kära mentor fick komma till undsätting och senare berätta för fröken Y vad det var som var så baskarns roligt i det hela.

Vår mentor berättade även lite roliga citat från fröken Y på ett föräldrar möte hade hon kläckt ur sig:
"Här ute brukar våra elever hänga sig."
Eller detta som en elev fick höra:
"På måndag ska jag förföra dig"

Flinder, ja han var/är en lustig prick. Klantig, smart och djävulsk. Haha. Det var en tid.
Och om ett år hoppas jag sätta mig i en slags skolbänk igen. Har funderingar på trä-och design här i gävle. För baskarns, jag saknar skolan. Ny miljö nya människor nytid, framtid.
/F.