It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

Ett nytt ord.

Kategori: Olika dagar

Framförhållning
"vid siktning eller planering" Re: Svenska Akademins ordlista (SAOL), 1998
Nu är det mest kaos, överallt. Och nedräkningen tills jag flyttar ut från denna bunker är strax nutid.
Jag har fått känslan av att ordet framförhållning, icke existerar i min värld, vilket visade sig vara mycket dåligt.
Skam den som ger sig! /F.

16oktober

Kategori: Olika dagar

Klockan är 00:33. Det tickar och knäpper i min lägenhet. Jag tänker för mycket, på allt som inte blev som jag ville/önskade... Allt är alldeles för bra nu.
Det är förändringens år, 2010. Det gäller mig med, mig om någon. Det gäller ett flertal av mina vänner. Vissa har fått barn, andra nya jobb, en del flyttar, separerar, skaffar en ny hobby. Förändringar sker, inte små utan stora. För de mesta positiva.

Snön är här för att stanna, snart. Det är den 16 oktober och tiden rinner på tok för snabbt i mitt timglas. Jag hinner inte räkna alla sandkorn. Det känns bra på sätt och vis. Knölen är borta nu, den ligger i en burk någonstans. Tydligen sparar de på knölar, kanske samlar de? Jag samlar på pez-figurer och erfarenheter och självklart tankar, så många att huvudet inte kan tömmas lika lätt längre.

Kan vi höras i morgon? För jag och mina tankar måste sova nu.
Godnatt.

Hej och välkommen till...

Kategori: Olika dagar

Gävles "vardagsrum", Stortorget! Se dig omkring, låt blicken svepa över de svenska vackra stenplattorna. Ser du (inte?!) det fantastiska konstverk, en dragkedja som binder samma torget. Titta på de majestätiska stolarna, där borta, om du hade varit här sommartid hade du fått skåda de magnifika vattenstrålarna som dyker upp från marken alldeles där bredvid. Och visst är det fint, när Torghandlarna nu fått lika fina gula markiser över sina torgstånd.

Allt är stilrent, allt är förjävla tomt och förbaskat tråkigt i Gävle torgs nya vardagsrum. För vart i barskans fanders är alla möblerna i vardagsrummet, några soffor på rad? Var är de vackra prydnaderna? Helt ärligt, dragkedjan som tydligen kostade skjortan, är det verkligen den som ser ut som en lång brunn? En riktig fontän eller en staty hade väl torget kunnat få? Gula markiserna, känns mer som ett hån mot torghandlarna än vackert... 

Jag funderar mest på om det verkligen är så att restaurangen Brända bocken är det ända konstverk som pryder "Gävles vardagsrum"? Den där omtalade rosa jeepen hade gett mer kärlek och lek till det kala torget än en fucking osynlig dragkedja.
/F.

500pix för smärtsam fylla

Kategori: Olika dagar

Nu har jag varit hos den där Anette och blivit full igen, för andra gången. Dock tog jag mitt förnuft till fånga och begav mig hemåt, i stället för att förvirrat vandra runt på stan... NU sitter jag här med min bästa vän vattnet och bokstavligen känner hur alla "gifter" kryper ut ur skinnet och längtar till Onsdag när bakfyllan lagt sig...