It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

Hej och välkommen till...

Kategori: Olika dagar

Gävles "vardagsrum", Stortorget! Se dig omkring, låt blicken svepa över de svenska vackra stenplattorna. Ser du (inte?!) det fantastiska konstverk, en dragkedja som binder samma torget. Titta på de majestätiska stolarna, där borta, om du hade varit här sommartid hade du fått skåda de magnifika vattenstrålarna som dyker upp från marken alldeles där bredvid. Och visst är det fint, när Torghandlarna nu fått lika fina gula markiser över sina torgstånd.

Allt är stilrent, allt är förjävla tomt och förbaskat tråkigt i Gävle torgs nya vardagsrum. För vart i barskans fanders är alla möblerna i vardagsrummet, några soffor på rad? Var är de vackra prydnaderna? Helt ärligt, dragkedjan som tydligen kostade skjortan, är det verkligen den som ser ut som en lång brunn? En riktig fontän eller en staty hade väl torget kunnat få? Gula markiserna, känns mer som ett hån mot torghandlarna än vackert... 

Jag funderar mest på om det verkligen är så att restaurangen Brända bocken är det ända konstverk som pryder "Gävles vardagsrum"? Den där omtalade rosa jeepen hade gett mer kärlek och lek till det kala torget än en fucking osynlig dragkedja.
/F.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: