It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

...

Kategori: Olika dagar

Om jag får en önskan, önskar jag mig lite lite flyt här i livet. Jag begär inte att jag skall vinna 100.000 på lotto eller att min döda farmor ska återuppstå. Jag önskar mig endast lite tur. Kära du högre makt om du ser/hör min önskan låt den slå in. Jag kan äta kall korv och peta mig i naveln samtidigt. Och du vet att jag hatar det mer än att behöva ha ojämt antal siffror på stereon eller att gå på streck. Kall korv är äckligare än det äckligaste du högre makt vet och att peta sig i naveln är det värsta av värsta du kan tänka dig, för mig.
Please. Håller tummarna i ett järngrepp och växlar mellan att knyta i hop nävarna och kysser mjukt på dem samtidigt som jag högt och tydligt säger min önskan. KOM IGEN HÖGRE MAKT. Ge mig lite fucking tur!

Tur och otur.

Kategori: Olika dagar

Jag brukar anse mig som en människa som har det rätt så bra i livet. Jag har det där man ska vara glad och tacksam för, det viktigaste; ett jobb, en lägenhet, vänner som är jäkligt bra, en trevlig familj, helt ok ekonomi, ett husdjur (allt det där man ska vara nöjd över helt enkelt). Sen finns det små saker, bagateller som står för tur och otur. Flyt i livet som man kallar det: man hittar pengar, solen skiner när man är ledig, man får tvätttid när man behöver det som mest, cykeln fungerar prima, telefonen fungerar, datorn mår bra, ja ni förstår... Den sortens tur infinner sig inte hos mig, allt ovan är tvärtemot för mig. Dock tänker jag att det blir vad man gör det till.  Men en del dagar kastar någon djävul sitt hånflin mot mig, skrattar harmlöst i falsett bakom min rygg och bygger fällor runt mina aura. OM jag går till vänster trampar jag i hundbajs, går jag till höger går jag in i en vägg och spiller kaffe över hela mig.
En del dagar var i går och i dag.
Men jag ler tillbaka för djävlas du med Frida skrattar hon tillbaka i falsett och kämpar ännu hårdare med se lyckan.
Ibland behöver jag ha väldans massa otur för att uppskatta allt som jag ska vara tacksam för.
/F.

och du...

Kategori: Olika dagar

...vem ska nu väcka mig på morgonen?
Du kanske inte tänkte på det, nu när du valde att ligga i koma. Barskans alligator-hjärna.
Dock jag har en överlevare, kära datorn. Jag har laddat ner tre stycken olika alarm som skall få min hjärna klarvaken. Och i morgon kära älskade du, får  du förhoppningsvis åka in på behandlingshem och där ska du tillfriskna vare sig du vill eller icke.
Så godnatt och sov gott allesammans, även ni som har älskare som lever vid er sida och inte sviker.

/f.

Älskade du.

Kategori: Olika dagar

Jag saknar dig redan... Vi känt varandra en längre tid, vi har varit vid varandras sida och jag älskar dig verkligen. Så snälla, lämna mig inte i blindo. Jag vill inte ut och söka efter någon ny. Jag tycker vi hade det alldeles för bra tillsammans för att redan gå skilda vägar... Du ställde upp, inte bara för mig utan även för mina vänner.  Du har varit min högra hand, lyssnat på mina konstiga ord utan att klaga eller tillrättavisa mig på något sätt. Jag vill verkligen fortsätta leva med dig vid min sida, så håll ut kära mobil telefon. Jag ska rädda dig, vad än för ondska som har och har växt inuti i dig!
Ja så om ni anser att jag är svårare än vanligt att få tag på i kväll, så har ni svaret på frågan här ovan.
/F.

Ny luft i lungorna.

Kategori: Olika dagar

Lördag och Söndag har tillbringats hos min kära familj i Älvkarleby. Lördagskvällen blev till grillkväll och mys framför tvn med mamma, Pappa AW, mini syskonen och grannen Karin:) Och tro det eller ej, men jag självaste Frida Virén i hög person somnade på familjens otroligt sköna soffa (jag har nämligen en stark princip i min hjärna, jag sover inte på soffor, om jag inte måste...). Dra mig baklänges, jag skulle endast vila ögonen ett slag(!). Vaknade upp vid två och insåg att jag sovit bort slutet av filmen, barskans. Så med grus i ögonen vandrade jag in och la mig i min mors säng (eftersom hon jobbade natt, kunde jag med glädje stjäla hennes säng). När man sover där får man en hund på köpet som prompt ska sova nära och under täcket. Dock var det helt ok.
Söndagen tillbringades mestadels med min kära far AW, Pay back time som han så gulligt kallade det... Vi har kastat vedträn och staplat ved i vedboden.
Summan av kardemumman har jag haft en riktigt trevlig lördag och söndag:)
/F.

Värme, kyla och massa bullshit.

Kategori: Olika dagar

Hade en väldigt social, trevlig, skön torsdagskväll) Några kära vänner och jag begav oss till "den röda ladan". Sparkade lite boll, drack lite vin, grillade lite baguetter, grönsaker och sånt där. Madde och jag fann till vår stora förtjusning en röd snurr-snurr-snurr cykel (ni vet de man kan cykla flera stycken på som fanns när man var liten), vi cyklade för glatta livet. Kylan kom och regnet var ett faktum, vi kurade ihop oss i det lilla lusthuset som så vänligt bjöd in oss allesammans:) Mycket skratt och glada smile, bjöd vi allesammans på:)
Dagen till ära har jag tillbringat på mitt kära arbete, seg som en gummi-anka och trög som en sengångare. Jag har dock en autopilot, som var påslagen i dag:) Och jag är väldigt ledsen, för jag ville hemskt gärna gå till rockbaren och lyssna på dubstep. Men min kropp säger BIG NO. Jag fryser och är ur funktion. Jobbet kallar (oväntat) i morgon. Och jag önskar att det vore lördagseftermiddag ungefär 16:30 skulle vara fint som snus, som man säger.
äehe, nu skriker sängen och eftersom jag icke är en soffsovare bör jag förflytta mig till the bed snarast!
Love /F.