It's up to you to make your life sweet.

Frida Virén

Oväntat besök.

Kategori: Olika dagar

"Knack, knack".

Och i kikhålet utanför ser jag ett välbekant ansikte. Det är min lillebror Emil som kommer på besök... När han kommer in inser jag plötsligt att här innne ser det ut som en bombnedslag då menar jag ordagrant. BOMBNEDSLAG.


Nu ska jag laga mat. Har en idé som handlar om lax pesto och fetaost. Får se vad jag ska skapa för ätbar lunch/middag/mat av det. Återkommer med info om recept om det blir ätbart...

/F

Sagt som sa.

Kategori: Olika dagar

-Du är beroende av telefonen. (nej, jag tycker det är skönt att vara utan telefon...)
-Jo så där det.

..Och jag kommer inte undan med att jag faktiskt ÄR beroende av telefonen hur mycket jag än stretar i mot. Hmm, min telefon har fötter och jag höll inte i den. "Hoppla", sa den och drog i väg på egna äventyr. Eller..  Hur var det nu igen... Nja.

Solen skinner i dag och jag ska cykla på min världsmästarcykel till Prix seglet och hämta ut mitt paket från kära Haléns. Jippikajjey. Där i ligger fina saker och jag hoppas det passar som handen i hansken som  klackskon på balen eller som teét innan läggdags. . .

/frida.

Kryssning.

Kategori: Olika dagar

Hela galna familjen åkte på kryssning i måndags 40h till Helsingfors. Fader AW fyllde 50år och ett riktigt kalas var inte vad han tänkte sig. Vi samlar ligan i stället och åker i väg, har sådär familjeroligt och skrattar åt varandra. Ja, jippi. Eftersom mina minsta syskon endast är 4 och 8år så är en kryssing det ultimata, de får leka och åka båt och äldre får dricka och dansa discodans. Woho. För här skulle festas, mina kära bröder 18 och 16år. såg detta som en tvådagarsfylla. Jag ansåg att vi skulle vara snälla och fira pappa och låta han göra vad han ville hela resan. Dock fastnade vi i en dimma redan vi sex tiden i måndags. Efter buffén började vi härja reällt och framåt ett snåret såg jag stjärnor flyga framför ögonen. Hey vad vi festade vilt, med gråsuggor och gubbarna.

När vi vakande upp på tisdagen förstod ingen av oss vad som egentligen hade skett dagen innan, spriten var dock slut och huvudet bankade hårdare än en hammare i en betongvägg. Lillebror P var som en osynligskugga, med en uppsvälld hand (som senare skulle visa sig vara från när han ramlade ner från översängen).... Lillebror E var lite bättre, dock ingen het 10:a.... Jag såg ut som jag kände mig...

Hallå, i dag skulle pappa  AW firas, vi bunkrade upp med små smällare och begav oss till deras hytt. De var borta. Båten var redan framme och efter lite sökande fann vi dem, En stressad mor och en glad far. GRATTIS AW, skrålade vi i kör, poff, pang, smäll, hela dagen den förföljelse. :)

Vi vandrade runt i Helsingfors, där mamma ansåg att hon hittade.... Vilket visade sig vara helt fel.. "vi ska gå åt höger jag vet det" fem minuter senare "näe, nu ska vi gå åt höger" fem minuter senare när vi fått ordning på kartan "jaha, vi ska gå åt vänster, vi har gått runt alltihopa.." Det var underhållande...

Tisdagen var inte lika galen som måndagen dock fylla ändå, bröderna festade loss reällt ännu en gång. Och Onsadags morgonen var ett faktum när hammren ännu en gång började dunka i betongväggen.

På det hela taget, det var fullt roligt. Och grattis kära AW/farsan/pappa/far/galning 50år är inte illa hoppat och ännu är det krut i gubben (för att citera honom själv..)


/F.

CASH IS KING!

Kategori: Olika dagar

Kalasskoj.

Kategori: Olika dagar

När jag inte längre kunda knipa i hop ögonen för detta råttbo, blev det till röjjarfest. Jag tog satan i egna klor och bestämde mig för att renovera grottnästet. Min kära Lexie, nöden i alla lagar, lagen i alla nödar, hon är utsedd till min ena hand (höger eller vänster spelar rålan.. ?!). Här ska fixas och trixas, knepas och knåpas, skrikas och gastas, skratta och gråtas; här ska helt enkelt en stilig lägenhet ta form. 

Näe nu piper ugnen, maten skriker KLAR!

 /F.